2 Ekim 2010 Cumartesi

DÜRÜST OL EBEN SEVİNSİN


İYİ BOK YEDİM
Ailesini ziyaret etmeye gitmeyen hayırsız evlat tayfasından olmamak için, sahftan izin alı apar topar yanlarına gittim. Zaten ne bayram ne seyranda gitmişim, az bir acındırayım kendimi beni de beslerler belki kavga falan çıkmaz babında düşüncelerim vardı. (Nerde acaba?) geldim gördüm. Dakika bir gol bir. Ebemin amı terste. Benim bu ailede tek sevdiğim kardeşim vardır tamam mı hah ona bir şey dediler mi ben fıttırıyorum. Konu şöyle başladı.

ÇALIŞAN KIZIM ÖRTMEN KIZIM


Yarak öğretmen! Anneciğim beni dershanede çalışıyor biliyorken ben sahafçılarda minicik paraya çalışıyorum. Benim düzenli ev hayatım falan var diye zannederken ben Çeşmelere gidip erkek arkadaşımla 0 paraya yaşamakla kalmayıp bir de onu boynuzladım. Evimin elektriği bilmemnesi kesildi. Sefaletin daniskasıyım yani. Onlar benden hayırlı koca haberi beklerken ben orda kucaktan kucağaya dönmüşüm. Neyse ben çıktım annemle alışverişe. Kıyafetlerim hep düzgündür benim bir de gözlüğümle görünüşüm ciddi. Paspal yaşamımın aksine “aha haayy ofiste kademe yükselttim. Ay bebeeem hadi birer salata yiyelim, akşama koktayl var ne giysek keee” diyecek gibi giyiniyorum. Yani görünüşte bir boklar başardım sanırsınız. Elimde de bir tek taşım olsa peheeey. Buldu mimarı doktoru evlencek bu. Neyse işte
OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN GÖTÜNE FİL YARAĞI KAÇSIN
Benim bir kardeşim var şimdi. Bu da benim gibi müzik hastası. Metalci falan. Ama öyle aşırı tarzı yok. Yavrum bir kulağını deldirmiş o yani. Bir de solistlik yapıyor stüdyoda. Benim ünideki halimin lisesi. Neyse yavrucak dershaneyi ekeceğini söyleyip müzik yarışmasına gidicem dedi dobra dobra. Bizimkiler tabi ağzında bir avuç fil bokuyla gönderdiler bunu. Gitti yavrum boynu bükük. Biz de anamla gezerkene müzik yarışmasının ordan geçtik. Tipleri tahmin edersiniz. Teenager olayları metalci olcam götibik olcam makkaj yapcem sikimi deldircem vs vs. Bunlar dolu. Anne hadi gidelim dedim bizimki dur bekle dur bekle. Ha dedim benim Gökalp çıkacak aradan (kardeşim) yarağı yicek. Birden özentilerin arasında elinde çakmakla bizim parlak belirdi. Arka fonda bir anda “ananınıananınıebeniniebeenini” diye bir ses yankılandı beynimde. Gökalp’in ebesi yavaş çekim ters dönüyordu. Bizimki anamı gördü götündeki ter oldu hazar gölü. Annemin gözler çakmağa kilitlenmiş “hah şimdi hepsini sıraya dizip bir çakmakla yakacak hepsinin götünü” geldi yavrum . “gık mık” derken benim sürüklememle olay yerini terkettik. Ben savunmaya çalışıyom ama götün götün. Zate her zaman korkmuştum anamdan. 60ıma gelsem bile altıma sıçarım yani.

AMA BİR RAHAT BIRAKIN AMUA GOYİM!


Ulan direk kendi lise günlerim geldi aklıma. Ben düzgün bir çocuktum ama içim öyle değildi ki kıpır kıpır. Taşaklı maşaklı esprilerim yüzünden bazı kızlar benden nefret ederdi lakin çoğu da başıma toplanır ehiehi diye gülerlerdi. Ama dıştan bak nasıl oturaklıyım. Derslerim mükemmel. Okul ev dershane. Dershaneden kaçış çay içip tavla oynamak ve net kafe. Para kitaba ,cdye gider. Ama gel bir akla bak. İlk önceler: “kaççam bu evin baskısından. Hem ne de güselim kiee. Gider neşe erberke kayıt olur, manken oluraam. Yasdırsınlar pençe peni. Hey görle kapak kısı olursam oh oh gelsin yakışıklılar. Magasin porğramına da çıkarımg” cık anneme sordum çıldırdı. İki: “oyuncçu olcem ben. Tvye çıkcam disilerde oynucam. Öpüşmem de sefişmemde. Ama yakışıklılar olcek yanımda. Gelsin ödüller gitsin magazin prooramları” cık olmadı. “Tiyatro cü olsam amaaöö” diye bir kademe işi akademiye taşıdım ama onu da yemediler. Zaten yeteneğim de yoktu zerre kadar. Üç: “şarkıcı olurumsski ben yurtdışına açılıraam dans ederim. Pritney sfiirsdan neyim eğsik? Hem o da küçük daha. He olur a hee. Phen dans dersi alayem, şarkı da soora ver elini könsövfatuar sora da tv sora yurtdışı. Gelsin boybendler gitsin mtv soora magasin konser” cık bu da yenmedi. Biraz geçti üzerinden ben metale sarmaya başladım. “reksitör olcem ben solist olcem kararlıyam neyem eğsik doro’dan tarja’dan. Grup yapeyim ben solist oleyim gelsin konserler gitsin metalfci meniteler,sora röpöörtac yaperler hem böyük reksiterim hee” bir kısmı ünide oldu ama yine de hepsi değil. Lisede ben kitap okumaktan başka hiç bir sikim yapmyan ilk girişinde üniyi kazanan ama içi kıpr kıpr kıpırdayan bir çocuk oldum. Hayallerimde rockstar olup uyuşturucuya başlamak 16m da çocuk doğurup 27mde ölmek varken, ailelerin “aman da çok hanım” diye övdüklerindendim. Lise boyunca konserlerde doğum günü partilerinde “hadi olm bir yudum iç bari ölmezsin” dediği millerlara bile ağzımı sürmez evde viskileri arşınlardım. Okulda sigara içenleri ayıplar evde herkes yattıktan sonra sigaranın anasını ağlatırdım. odamda beni herkes test çözüyor zannetsin ben çatır çatır porno izlerdim. Cici kitaplar yerine en hardcorelardı tercihim. Ama kitaplığımda hep klasiklerin en şirinleri olurdu. İki yüzlü bir çocuktum ben işte. Ama gökalp’e bakıyorum şimdi. Yavrum hiç yalan söylemedi. Ne arkadaşlarına ne de ailesine 2 yüzlü davranmadı. Yine olan ona oldu. Ne olcak yani.

İŞTE YANLIŞ YAPIYORSUNUZ

Böyle dürüst çocukların üzerine üzerine gelip onları yalancı yapıosunuz zorla. Benim gibi üç kağıtçılar da gözünüzü boyuyor işte. Hangi çocuk yapmaz lan. Bir zamanlar ben de doğru düzgün bir çocuuk değil miydim? Taki ilkokulda harçlığımdan kısa kısa biriktirip aldığım romanı, test çözmek yerine ,tuvalette gizli gizli okuduğumu görünce onu paramparça yapıp balkondan atan annemi görene kadar. Ulan ben çubuk krakerimden ondan bundan kısmışım minicik yaşımda millet oyuncak alcam diye ağlarken kitap almışım sen onu sik. İyi mi dedim öyle göte böyle yarak. İki yüzlü oldum bende. Ortalığı karıştırıp şreğin kedisi gibi masum bakışlar attım etrafa. Ne oldu peki bana. Hadi kazandım her yeri. Gittim şehir dışına. 17 yaşımda 30lu yaşlardaki kafa bi milyon metalcilerle mi karşılaşmadım, düdüklemek istemeyenler mi olmadı bilmemne. Neler neler gördüm. Kim engelleyebildi?

DERS: çocuğunuz dürüstse ahlakını düdüklemeyin bari. Yazık lan. Valla bana benzer çocuklarınız. Taşak altından çük dolar. Bir de yalancı pisin teki olur.